Осемгодишно момче печели 22 млн. долара от YouTube

Василена Иванова 04 декември 2018 в 15:45 4474 0

Снимка YouTube/RyanToysReview

Осемгодишно момче, което прави ревюта на детски играчки в You Tube, бе определено за най-бързо развиващият се влогър в света. Към момента детето спечелило 22 млн. долара, съобщава сп. „Форбс“.

Списанието прогнозира, че за година каналът на Раян е спечелил с 500 000 хил. долара повече от този на Джейк Пол, който вече е втори в класацията.

Видеата на малчуганът се публикуват почти всеки ден, а едно от най-популярното му видео с гигантско синьо яйце, има над милион преглеждания от неделя насам.

Приходите на Раян, които не включват данъци или такси, начислявани от агенти или адвокати, се удвояват в сравнение с предходната година.

Запитан от NBC защо децата харесват точно неговите видеоклипове, Раян отговаря: „Защото съм забавен и смешен“.

Откакто каналът е създаден от родителите на Раян през март 2015 г., видеоклиповете му са достигнали до почти 26 милиарда гледания и той е натрупал 17,3 милиона последователи.

„Форбс“ заявява, че не повече от 1 милион долара от общата сума от 22 милиона, се генерира от реклами, показвани преди видеоклипове, а останалите идват от спонсорирани публикации.

Трети в класацията на най-добре заплатените влогъри се нарежда The Dude Perfect, който има печалба от 20 млн. долара.

Сумата, генерирана от спонсорираните публикации и рекламите, според „Форбс“ е по-малка от на останали влогъри, но това се дължи на броят на сделките, които приемат родителите на Раян и неговата аудитория, която е предимно от деца.

Как влогът на Раян печели приходите си?

Играчките, включени в някой от видеоклиповете на канала, могат да се продават незабавно. През август Walmart започна да продава играчки и дрехи, наречена Ryan's World. Видео, което показва как Раян и неговите родители търсят собствените си играчки в магазина на Walmart, е събрало над 14 милиона коментара за три месеца. Така приходите от сделката с Walmart ще увеличат значително доходите на Ryan през следващата година.

Тъй като все още е дете, 15% от приходите на Раян се внасят в банкова сметка, до която той може да получи достъп, след като стане пълнолетен.

Сестрите близначки на Раян също не са зад кадър - те участват в някои видеоклипове на свързан канал в YouTube, наречен "Семейството на Раян". Именно там видеоклипът, озаглавен "Топ 10 научни експерименти, които можете да направите у дома за деца" с участието на трите деца, има повече от 26 милиона гледания.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !