По-достъпният контролен панел за вашите сайтове – SPanel от NS1.bg

OFFNews 28 август 2019 в 19:29 8429 1

Наред с избора на хостинг решение и платформа за вашия сайт, за да можете да имате ефективен и добре поддържан краен продукт, е важно да разполагате и с функционална опция за управление на проекта. Това става през контролния панел, като най-популярното решение в това отношение е cPanel, но разработчиците му решиха да вдигнат значително цените за услугата си. Затова сега ще ви запознаем с една по-достъпна алтернатива в лицето на SPanel, който е решение от тип „всичко в едно“ и е достъпен при избор на хостинг от NS1.bg.

Той разполага с цялата функционалност, която ще е достатъчна на над 90% от собствениците на сайтове, като освен това е съвместим с cPanel и изглежда по същия начин. SPanel е разработка на NS1.bg и е достъпен от май 2018, като включва една от най-добрите защити срещу атаки към сайта ви - SShield. Това решение се справя с 99.998% от атаките като работи в реално време и ви известява автоматично при засичане на хак. Системата изготвя детайлен доклад за засегнатите данни, като същевременно ви помага да защитите сайта си и да отстраните уязвимостта, която е позволила атаката. Отново по отношение на сигурността, всеки сайт със SPanel получава безплатен SSL сертификат от Let’s encrypt,  който се подновява автоматично.

Не по-малко важна е възможността за създаване на резервни копия на системата ви в случай на проблеми. Тук SPanel предлага решение, което може да бъде персонализирано за всеки, като позволява създаването на резервни копия с желаната честота и съхраняване на отдалечен сървър. Освен това можете да преглеждат съхранените данни и да възстановявате индивидуални файлове, цели директории и бази с данни директно през контролния панел.

В SPanel разполагате и с мениджър за управление на най-популярната платформа за изграждане на сайтове – WordPress. Сред наличните опции са стандартните за инсталация, премахване, ресет на администраторската парола, автоматични обновления, клониране и др. Освен това защитата на всеки сайт се увеличава стотици пъти чрез прилагането на достъпните разширени опции.

Междувременно, ако искате да пренесете проекта си към следващото ниво, можете да преминете към използването на собствен сървър, което ще донесе много повече бързина и сигурност за сайтовете. NS1 е напълно подготвен за тази промяна и чрез SPanel активно помага за трансформацията на пазара, така че всеки ползвател на хостинг услуги да получава повече за парите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови