Помните ли BlackBerry?

Венцислав Петров 05 юни 2019 в 10:42 4094 0

BlackBerry отново е тук, като Феникс от пепелта. Преди години телефонът бе символ на надеждна и сигурна комуникация и топ бизнесмени, адвокати и звезди от всякакви величини задължително бяха с разпознаваемия BlackBerry.

Но в един момент над компанията се струпаха облаци и иконата на канадската високотехнологична икономика изчезна от полезрението. Бързо бе забравена, но не изчезна!

От известно време редица финансови анализатори започнаха да споменават редовно BlackBerry в съчетание с думички като „невероятно“, „страхотен успех“ и вероятният нов „черен кон“ сред високотехнологичните компании. Компанията определено е „стегнала“ редиците и е приготвила изненади. Включително връщането си на пазара за мобилни телефони от висок клас.

Спомням си с носталгия онзи отличен защитен телефон-комуникатор и новината за новия телефон Key 2 на BlackBerry определено ме зарадва.

Първото, което се набива в очи е физическата клавиатура, разбира се. Може ли BlackBerry без такава? Традицията за солидно и добре изглеждащо устройство е спазена определено. За мое съжаление традицията тези устройства да са скъпи обаче изглежда също не е променена. Операционна система Android, много памет, здрава конструкция, категорична ориентация към бизнес потребители. 

A1 ще представи на българския пазар новия BlackBerry. Надявам се цената все пак да е в границите на това, което се вижда в чужбина.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови