Предимствата на електронната търговия и как успешно да се възползваме от тях

OFFNews 18 юни 2019 в 12:23 3684 0

Електронната търговия е един от най-бурно развиващите се сектори, при който модерните технологии и начин на общуване се срещат с класическите търговски практики, за да направят живота ни по-лесен и приятен.

Възможността да избираме от огромно портфолио от стоки в десетки категории, да сравняваме цени и отзиви и, разбира се, да получим покупките направо у дома, представляват огромно предимство. В България големият бум на този тип пазаруване тепърва предстои, тъй като въпреки изключително високата пенетрация на интернет (над 90%), едва 32,5% са хората, направили покупка през интернет (за сравнение в Румъния пазаруващите онлайн са 65,9%, а в Унгария – 76,5%)1. Данните са на един от лидерите в сектора – eMAG, който взе участие в провелото се наскоро пето издание на eCommCongress; събитие, нареждащо се сред най-представителните в сферата на онлайн търговията.

На eCommCongress специалистите се обединиха около мнението, че истинският двигател за растежа на електронната търговия е доверието на клиентите. У нас все още е налице скептицизъм по отношение на интернет разплащанията, а и бариерата за физически контакт със стоките се преодолява по-трудно.

Затова eMAG споделя три важни съвета за онлайн пазаруване, включително на продукти, които доскоро не бихме си представили, че можем да поръчаме само с няколко клика и без да се налага да посещаваме физически магазин. От нова палатка или матрак, през мебели и други стоки за дома, градината и децата, и дори препарати за почистване или храна за кучето – ето как онлайн пазаруването става по-лесно и удобно.

1. Море от оферти – електронните магазини предлагат огромно портфолио от продукти, в които е лесно да се загубим и в крайна сметка да пропуснем някое страхотно предложение. Експертите съветват да се доверяваме на сайтове с удобни и гъвкави платформи, където предложенията лесно могат да се филтрират спрямо личните ни предпочитания, има подробна информация за разцветки и материали, както и отзиви на други купувачи.

2. Два пъти мери – на снимка новото ни барбекю изглежда чудесно, но изведнъж се оказва, че не се събира на мястото, където си го представяме. Когато пазаруваме онлайн е важно да прочетем внимателно спецификациите. А ако все пак се окаже, че градинска мебел не влиза през входната врата – няма проблем, тъй като продуктите могат да се върнат до 30 дни.

3. Сделка или не – онлайн не само може да открием желаните стоки, без да обикаляме дни наред, но и да ги вземем на атрактивни цени. За добри сделки е важно да пазаруваме от е-магазини с добра репутация и опит в промоционални кампании. След като се запознаем с условията на намалението, е добре да проследим и от кого се предлага съответната стока. За онлайн платформите за търговия като eMAG тя може да е от техния Маркетплейс (където са регистрирани различни търговци, които продават, използвайки логистиката, трафика и маркетинга на сайта) и да има разлика в условията за плащане и доставка.

Веднага може да изпробвате тези съвети в актуалната кампания на eMAG – Революция на цените. Тя започва на 18 юни и продължава цели 4 дена, през които са ни подготвили над 30 000 оферти в най разнообразни категории. Шанс да се уверите в предимствата на електронната търговия, сред които е и това, че тя ни спестява най-ценното – време, което да прекараме, наслаждавайки се на топлите дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови