Представят за първи път у нас технология за 3D принтиране на къщи на второто издание на AdditiveDays

OFFNews 22 януари 2020 в 14:02 3541 0

Българската публика ще има възможност за първи път да види технологии за 3D принтиране на къщи. Те ще бъдат представени от международната компания за триизмерен печат на сгради WASP, която е сред пионерите в тази иновативна област. Това ще стане на второто издание на балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays, което ще се проведе межуд 20 и 23 февруари в София Тех Парк. Събитието е единственото у нас, посветено изцяло на триизмерния печат и през тази година ще бъде под мотото “Beyond the hype”. Организатор е българският вносител на 3D технологии Би Ту Ен. Сред акцентите на форума тази година ще са още приложенията на тази технология в областта на медицината, модата, различни индустрии и други браншове.

За незапознатите, 3D принтирането, известно още като триизмерен печат представлява създаването на физически обекти чрез наслагване на материал слой по слой в процес, който наподобява работата на мастилено – струйните принтери. По този начин може да се създава локално огромно разнообразие от предмети, включително инструменти, продукти за битова употреба, дрехи, играчки, архитектурни и производствени проекти, а от скоро дори сгради, превозни средства и какво ли още не. При това този тип производство може да се извършва почти навсякъде – в отдалечени градчета, където липсва качествена транспортна инфраструктура, дори в Антарктида или в космоса.

Това е технология с огромен потенциал в редица браншове, а целта на AdditiveDays е именно да я популяризира и да представи нейните възможности пред българския бизнес и по-широка аудитория. Събитието е напълно безплатно, но със задължителна регистрацията.

Силен акцент в програмата ще има и върху темата за устойчивостта на 3D печата. „Тази технология спомага да създаваме предмети само когато те наистина са ни необходими, вместо да се произвеждат с хиляди бройки, да залежават в складове и след това много от тях да се бракуват. Това е полезно и за компаниите, които могат да оптимизират своето производство и да спестят значителни средства. Това я прави изключително екологична, а с развитието на решения за рециклиране на 3D принтирани продукти, този аспект ще придобие още по-голямо значение“ - убеден е Боян Пехливанов, основател на Би Ту Ен.

Повече информация за конференцията е достъпна на сайта AdditiveDays.com, както и във фейсбук страницата на събитието.

Безплатна регистрация

(ВАЖНО: Ако сте направили резервация за старите дати през 2019, то тя е валидна и за февруари)

За Additive days:

Additive Days е международно събитие, организирано от B2N и партньори. Събитието се фокусира върху бързоразвиващия се сектор на 3D принтирането и неговите приложения в разнообразни бизнес сектори. Additive Days цели да създаде среда за срещи на хора от производството, дистрибутори, инженери, дизайнери, архитекти, представители на медицинска индустрия и фенове на технологията от цяла Югоизточна Европа.

Конференцията има амбиция да се превърне в традиционно ежегодно мероприятие, хъб за срещи на хора, които се вълнуват от темата на 3D принтирането, място, където да се представят новите тенденции и да се разглеждат най-важните развития, възможности и предизвикателства пред технологията. Събитието включва демонстрации на последните постижения на технологията от прецизно селектирани водещи брандове. В рамките на Additive days, водещ елемент е диалогът с публиката и нейното активно участие в панелите – чрез диалог, чрез уъркшопи и изложбена част.

През 2018 се проведе първото издание на Additive Days, което бе посетено от над 400 души, с разнообразен профил – от фенове на технологиите и любители студенти, до представители на бизнеса и мениджъри на високо ниво, инженери и дизайнери, хора от сферата на образованието. Амбицията на Additive Days е да продължи да се развива като форум, отворен за всички, които се вълнуват от 3D технологиите.

За B2N:

Би Ту Ен ООД е водеща компания във вноса и разпространението на 3D технологии в България и на Балканите. Фирмата е официален дистрибутор на Ultimaker, Formlabs, MarkForged, BigRep, Delta WASP, Artec Group, Altair solidThinking и др. висококачествени производители от света на 3D индустрията.

През 2014 г. учредителите създават първият български шоурум и онлайн магазин за 3D оборудване и цялостни решения от света на 3D принтирането, 3D дигитализацията и 3D моделирането.

В момента Би Ту Ен разполага с два представителни шоурума в София и Пловдив и мрежа от локални дилъри в Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения и Кипър, където могат да се открият най-качествените 3D принтери, скенери, софтуер, консумативи и резервни части.

Фирмата консултира множество предприятия в приложението на 3D оборудването в сферите изкуство, дизайн, прототипиране, инженерен дизайн, образование и развойна дейност. Високотехнологичните решения на Би Ту Ен се имплементират успешно в широк спектър от браншове – от денталната индустрия и медицината, през хранително вкусовата промишленост до автомобилостроенето.

Освен доставките и инсталацията на оборудване, Би Ту Ен предлага разнообразни обучения по моделиране, принтиране и приложение на адитивното производство, свързани с успешното развитие на всяко предприятие с поглед към четвъртата индустриална революция - Industry 4.0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови