Смартфоните Huawei вече имат бърз и лесен достъп до приложения на Google директно през AppGallery

Павлин Луканов 06 март 2023 в 15:21 46943 0

Снимка

Смартфоните на Huawei определено имат с какво да ви впечатлят, а най-добрият пример за това е актуалният флагман на компанията Mate 50 Pro, с който преди време ви запознахме отблизо. Както най-вероятно вече знаете, актуалните предложения на Huawei използват собствения магазин за приложения на Huawei, AppGallery, за сметка на Google Play и услугите и приложенията на компанията.

Huawei положи доста усилия през изминалите години и успя да разшири неимоверно достъпа до приложения и игри през платформата си. През нея са налични много важни локални приложения, включително за мобилно банкиране, достъп до различни услуги, както и специализираните приложения на телекомите у нас.

Освен това преди време компанията добави възможност и за инсталиране и обновление на приложения от някои външни източници, което допълнително улесни потребителите. Сега има ново развитие в тази насока, като директно през AppGallery можете да откриете и инсталирате част от приложенията на Google, както и такива изискващи GMS (услугите на Google) за коректно функциониране. Тази нова възможност е достъпна за всички смартфони на Huawei.
Всичко става доста лесно и бързо, като отваряте AppGallery, търсите например YouTube и приложението се появява в резултатите. След това при инсталация трябва еднократно да одобрите инсталирането на Gbox, новата среда от трета страна, която прави възможно безпроблемното функциониране на тези приложения, да инсталирате приложението и да дадете необходимите права. След това е важно да не премахвате самото приложение Gbox.

В последствие ще е възможно да се впишете в YouTube, а и другите налични приложения на Google с личния си акаунт и да синхронизирате данните си. Конкретно в YouTube така ще можете да реагирате на клиповете и да добавяте коментари. В Maps ще имате достъп до записаните си локации и опция за търсене и навигация. С Photo пък получавате достъп до облачното си пространство за съхранение на снимки и клипове в Google.

В продължаващия да расте списък с приложения налични в Gbox към момента откриваме Google Maps, Google, Google translate, Google One, Youtube, Google Docs, Google News, Disney+, Amazon Prime Video, Google Slides, Google Sheets, Google Earth, Youtube Music, Google Photos, Discord, Duolingo, Google Drive, HBO Max, Google Classroom, Microsoft OneDrive, Dropbox и Airbnb. Един от най-големите плюсове е, че те също така се актуализират автоматично през AppGallery.

Както виждате тук има популярни решения за стрийминг на сериали и филми като HBO Max и Disney+, които имат доста обширни каталози със съдържание за цялото семейство. Освен това може да разчитате и на музика през YouTube Music, обработка на документи в Docs, Slides и Sheets, превод през Google Translate и дори на търсачката на Google. Доста полезно от продуктивна гледна точка е и наличието на OneDrive и Dropbox. С Airbnb пък ще можете да откриете достъпни места за нощувки в желани дестинации.

При наличието на новата възможност бихме препоръчали и да изберете нея пред познатото решение Gspace. Така ще намалите натоварването на телефона си, което може да доведе и до по-голяма издръжливост на батерията. Всички модели на компанията могат да се възползват от новата система, като специално при по-достъпните модели от серия Y се забелязва подобрение в работата на приложенията спрямо Gspace.

Имахме възможност да изпробваме новата и доста полезна функционалност, като тя работи отлично и без притеснения. Зареждането на приложенията става бързо, има също опция за клониране, а интеграцията е на високо ниво. На фона на това от компанията прилагат и редица мерки за защита, като всички приложения в AppGallery преминават процес на тестове, за да се подсигури тяхната сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!