Технологиите и автоматите навлизат и в куриерските услуги

OFFNews 04 януари 2019 в 12:23 7450 0

Помните ли колко странно сте се почувствали когато за първи път работодателят ви е казал, че заплатата ви вече няма да се изплаща на каса, а ще си теглите парите от устройство наречено банкомат?

За мнозина това със сигурност е било премеждие. Как точно да вкарат картата и как точно беше ПИН-кодът? По-възрастните, а и не само те, си носеха паролите написани на листче. Но оттогава вече минаха години и сега дори и за хора в напреднала възраст работата с банкомат или ПОС терминал не крие тайни.

На практика днес машините са навсякъде и просто правят живота ни много по-лесен и удобен. Пестим време и нерви, печелим - удобство.

Дори и кафето сутрин е по-лесно и бързо да го вземем от вендинг машина, отколкото да се редим на опашка в заведение. Същото е с кроасана или сандвича.

Днес почти не ги забелязваме, но срещите ни с тях са много чести. Закупуването на билетите за метро, зареждането на карти, системите за достъп. Все неща, с които сме свикнали.

Технологиите и автоматите обаче навлизат във все нови и нови сфери на живота, а сред тях са дори и пощенските и куриерски услуги.

Точно такава е Спиди Автомат. Това е автоматична пощенска станция (АПС) за получаване и изпращане на пратки. Машините се намират на удобни места - в търговски вериги и молове. Чрез тях клиентите могат да получат и изпратят пратка с въвеждане на уникален код и натискане на няколко бутона. Заплащането на всички услуги става бързо и сигурно - с дебитна или кредитна карта.

Работата с АПС-ите всъщност е доста лесна и удобна и ако има някакво притеснение, то неминуемо е преди да ги използвате. След това устройството само ще ви "каже" какво да правите - нищо по-особено от операциите, които извършваме например на банкомат.

За да получите пратка от Спиди Автомат трябва да имате 9-цифрен ПИН код, получен чрез SMS. Този код е уникален и се „набира“ директно на голям тъч-пад/екран на машината.

Времето, в което можете да получите вашата пратка, е до 72 часа след получаване на уведомителния SMS/Viber.
Всички пратки до АПС трябва да са еднопакетни и с размери по-малки от L (60 x 35 x 37 см). Спиди Автомат се състои от централна конзола и колони с клетки за пратки в четири размера:

размер дълж. шир. вис.

XS 50 cм 35 см 4,5 см
S 60 см 35 см 11 см
M 60 см 35 см 19 см
L 60 см 35 см 37 см

Максималното тегло на пратка в автоматите на Спиди е 20 кг.

Автоматите на Спиди се „зареждат“ възможно най-рано през деня, така че клиентът да има удобство да планира посещението си и да не се налага да чака на опашка. Освен това, благодарение на удълженото работно време на магазините и моловете, в които Спиди има близо 60 автомата, клиентите разполагат с времето си и решават сами кога да получат своята пратка.

Освен това, дори да не успеете да получите своята пратка в рамките на 72 часа след зареждането й, след изтичане на този срок, тя ще бъде пренасочена към най-близкия офис на Спиди.

Автоматични пощенски станции (АПС) има вече в много от по-големите градове на страната - Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Елин Пелин, Казанлък, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Самоков, София, Стара Загора и Шумен.

Точните им локации могат да се проверят на www.speedy.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови