Tesla откриват зарядна станция за автомобили в Пловдив

OFFNews 28 април 2017 в 13:59 7812 4

Технологичният гигант Tesla ще открие първата си зарядна станция за автомобили у нас. Това обявиха от Министерството на икономиката, като от ведомството подчертаха личните заслуги за успеха на Иво Константинов - ръководител на Българската служба по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ във Вашингтон.

На картата на зарядни станции на технологичния гигант се появи първата, която ще бъде изградена в страната ни и която ще бъде част от коридора на американската технологична компания, свързващ Европа и Турция.

Първата зарядна станция на Tesla у нас ще бъде изградена в гр. Пловдив на бул. „България” и ще бъде част от веригата, започваща от Загреб и завършваща в Одрин.

След осъществения контакт с представител на технологичната компания, в резултат на който Tesla взема решение да построи първата си зарядна станция у нас, страната ни се нарежда сред потенциалните партньори във всички области на бъдещо развитие на компанията в Европа и Близкия изток, съобщават от икономическото министерство.

Статистиката на МВР сочи, че у нас за последната година са купени едва 18 автомобила Tesla.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

2

neverland

28.04 2017 в 14:31

Екзотика.

14355

1

neverland

28.04 2017 в 14:30

Хубаво, ама на този етап не ми се вярва да се извият опашки от чакащи, просто защото все още не се карат масово подобни автомобили.