Тестовете на OFFRoad-Bulgaria.com: Настолен циркуляр Parkside PKS 1500 B3

OFFNews 27 февруари 2020 в 08:50 14018 0

Настолният циркуляр е един от онези инструменти, които повечето от нас не си спомнят да е имало в малката работилница на тавана на татко. Там имаше бормашина, дори със стойка, шмиргел, менгеме, даже и електрически циркулярен трион, който се монтира на бормашината… но чак настолен циркуляр – татко да не е бил дърводелец?

И точно тези инструменти отличаваха дърводелеца от домашния майстор, защото всеки може да си отреже право парче дърво, може да пробие, може да изшкури…. Но ако трябва да се направи по-сложен детайл, някаква конструкция, изискваща детайли прецизно отрязани под ъгъл – тогава си проличава кой за какво е учил… Или кой за какво е писал в писмото на Дядо Мраз (тогава този новия, Дядо Коледа още не го познавахме).

Настолният циркуляр, дето се върти и накланя във всички посоки си е специализирана машина, дето не е за всеки… сигурно са си мислили тогава бащите ни. Щото не е имало LIDL по нашите земи… и защото не са можели да пишат на Дядо Мраз да го донесе срещу 125 лв. Днес настолния циркуляр Parkside е един съвсем достъпен инструмент и аз не мога да се сетя за никаква разумна причина да нямам такъв.

И имам… вече два. Първият беше предния модел на Parkside, който си работи безпроблемно и до сега, а втория е чисто нов, обект на настоящето ревю.

Цялото ревю и видео можете да видите ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!