Ubisoft гостуват на петото издание на Game Dev Summit Monthly

OFFNews 14 март 2018 в 13:23 1424 0

Петото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с B12 Games, ще ни срещне с Творческия директор на Ubisoft Sofia - Спас Крушков, който ще разкаже повече за вселената на Assassin’s Creed Origins. В рамките на събитието, което ще се проведе на 22 март в столичният клуб Culture Beat от 19:30 ч., ще гостува Иван Маслев създателя на българската инди игра Porkabilly, а интерктивната част на събитието ще бъде подсигурена от Dextrophobia Rooms.

Спас Крушков започва кариерата си в game dev индустрията през 2009, когато става част от екипа на Ubisoft Sofia. От тогава досега е натрупал опит като изпълнителен продуцент и творчески директор по няколко от най-добрите заглавия от световноизвестната поредица Assassin’s Creed.

Спас Крушков ще разкаже как светът в една типично движена от историята игра като Assassin’s Creed може да влезе в главната роля и да зададе насоката на геймплея. Какво задържа интереса на играчите в съвременните игри и какво определя тяхното уникално преживяване. Всичко това творческият директор на Ubisoft София ще подкрепи с примери от Assassin’s Creed Origins, в разработката на която българското студио има значителен принос.

Във втората част на Game Dev Summit Monthly - Open Mic, даваща възможност на независими студиа да представят своите игри пред широка аудитория, ще се запознаем с Иван Маслев създателя на играта Porkabilly - класически 3D платформър, в който се изисква бързина, логическо мислене и стратегия.

Game Dev Summit Monthly #5 е със свободен вход, но изисква регистрация на този адрес.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови