VIVACOM предлага на общините система за наблюдение с лицево разпознаване

OFFNews 17 октомври 2017 в 15:05 2292 0

VIVACOM беше основен партньор на XII среща на Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), която се проведе в курорта Албена.

Телекомът традиционно подкрепя годишния форум на местните власти, на който се обсъждат най-важните приоритети за тяхното развитие.

Тази година една от основните теми беше сътрудничеството между бизнеса, законодателната и местната власт за изграждане на т. нар. „дигитална община“, която да улесни значително както работещите в нея, така и гражданите. Бяха дискутирани също правителствените мерки за намаляване на административната тежест в общините.

На срещата присъстваха зам.-министър председателят Томислав Дончев, министърът на Регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков, председателят на 44-тото народно събрание на РБ – Димитър Главчев, изпълнителният директор на НСОРБ – Гинка Чавдарова, председателят на НСОРБ Даниел Панов, кметовете на София, Варна и много други общини.

В откриването на форума на високо равнище участие взе и главният търговски директор и член на Управителния съвет на VIVACOM – Мирослав Петров. Той изрази готовността на компанията да бъде надежден телекомуникационен партньор на всяка община и да предложи множество персонализирани решения за населените места. Мирослав Петров подчерта, че VIVACOM не просто продава услуги и продукти на общините, но разработва за тях всеки проект от начало до край и може да бъде доверен съветник в избора на най-доброто индивидуално решение.

Като компания, която инвестира приоритетно в подобряване и модернизиране на градската среда и работи дългосрочно за развитието на концепцията за „умни градове“, VIVACOM представи пред местната власт редица иновативни решения в помощ на общините. Бяха направени демонстрации на системата за видео наблюдение чрез специално изграден за целта демонстрационен мониторинг център. Той показва разнообразните ѝ възможности като лицево разпознаване, наблюдение в реално време и широк спектър от аналитични функции.

Тази технологична иновация подпомага общините в обезпечаването на сигурност и безопасност за гражданите, като същевременно се предлага от VIVACOM с възможност за гъвкаво финансиране. По време на представянето се акцентира и на интелигентни решения в сферата на образованието – интерактивна класна стая, която дава възможност учебният материал да бъде преподаван на учениците чрез виртуална реалност, част от проекта Google Expeditions. Телекомът презентира и възможностите за създаване на мобилни приложения в полза на българските общини, които предоставят актуална информация за града на жителите и гостите му.

По друга актуална тема за местната власт - Wi-Fi свързаност, част от европейската инициатива WiFi4EU, VIVACOM оказва своята подкрепа на общините, като изготвя проекти, с които те могат да кандидатстват за финансиране от ЕС и впоследствие – като изражда самата зона. Всяко решение е персонализирано според нуждите на конкретната администрация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови