Възкресението на Фейсбук - таен обожател, анонимно публикуване и трудова борса

OFFNews 01 май 2019 в 12:54 5500 0

Фейсбук, такъв какъвто го познавате, се променя. Компанията смени формата на логото си от квадратна на кръгла и направи дизайна на сайта си “по-семпъл”, съобщава Bg Voice.

Това е най-драстичната промяна в дизайна на най-популярната социална мрежа от създаването й насам.

Новият облик на Фейсбук ще е много по-изчистен и ще промени и мобилното приложение и сайта на социалната мрежа. Facebook Messenger ще има ново приложение за работа на desktop както за Mac така и за Windows, който ще е много по-бърз от до момента.

Цветовата гама също се променя с много по-малко синьо от досега.

Потребителите ще забележат някои от промените още сега, а други ще настъпват постепенно в следващите няколко месеца.

Освен това от компанията казват, че ще отдават по-голямо значение на групите. Това не е изненада след месеци, в които Фейсбук е обект на критики заради пропуски в сигурността и употребата на лични данни. Facebook ще започне да ни препоръчва групи, близки до нашите интереси, и ще ни показва повече съдържание от тях.

Приложенията вътре в социалната мрежа също се променят начело с Dating опцията за запознанства. Сега Фейсбук ще ви подсказва потенциални потребители със сходни на вашите интереси или ще свързва двама души, които са изразили някакъв интерес към профилите си. Тази нова опция нови името “Таен обожател” (secret crush). Обектът на симпатиите ни ще получи нотификация за интереса ни, но няма да разбере името ни, освен ако не ни добави в собствения си Secret Crush списък. На този етап обаче услугата няма да е достъпна в България.

Koмпанията ще тества и нова услуга наречена Meet New Friends, която ще е по-задълбочена версия на People You May Know и използва специален алгоритъм, за да предложи на вниманието ви профили, които са подходящи за вас и вашето виртуално амплоа.

Членовете в групи, фокусирани върху здравеопазване и лечение, ще могат да публикуват въпросите и мненията си анонимно.

В платформата скоро ще има опции за публикуване на обяви за работа и кандидатстване за тях директно от профила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови