Viber удвоява броя на участниците в групови разговори

OFFNews 12 март 2020 в 12:47 4962 0

Снимка Pixabay

Viber удвоява на 10 души броя на участниците, които могат да се включат едновременно в групов разговор.

Решението на компанията да увеличи капацитета на груповите разговори идва в момент, в който целият свят е поставен в нови условия и правила на работа и живот при наличието на коронавирус COVID-19 и всеки има нужда от постоянен контакт със своите близки, колеги, приятели или съученици, подчертават от Rakuten Viber.

Всички индивидуални и групови чатове във Viber са криптирани от край до край, заедно с обажданията, съобщенията, снимките и споделените документи, припомнят от компанията. Нищо от това, което потребителите споделят, не се запазва на сървърите на Viber. Веднъж изпратени, съобщенията могат да бъдат отворени и прочетени само от получателя на посланието – нито една трета страна, вкл. Viber, няма достъп до тях.

„Поставяме си за цел да свързваме хората по-лесно, когато сме изправени пред пандемия, при която контакти на живо са сведени до минимум. С увеличаване броя на хората, които работят по домовете си, за да ограничат разпространението на COVID-19, искаме да създадем сигурна и защитена среда, в която да поддържат връзка с любимите си хора, където и да се намират”, казва Офир Ейял, главен оперативен директор в Rakuten Viber.

Последвай общността на Viber за България, за да научаваш първи за последните новости, актуализации и съвети за по-добро изживяване в приложението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови