15 г. затвор получи убиецът от Вършец

OFFNews 08 юни 2020 в 12:22 2530 0

С осъдителна присъда от 15 г. затвор е приключило наказателно производство на първа съдебна инстанция срещу 32-годишния Н.Н., за извършено по особено жесток начин убийство.

На 3 октомври 2015 г. подсъдимият Н.Н. бил на сватба в Берковица. Около 2 ч. през нощта той си тръгнал заедно с негови близки, сред които бил и брат му – Д.Н. Двамата били пияни. Пътували с лек автомобил, управляван от съпругата на Д.Н. След като оставили в с. Слатина възрастните им роднини, тримата продължили към дискотека „Найтаун“ във Вършец.

След известно време двамата от тях тръгнали от нощното заведение и Н.Н. останал сам. Към 04:30 ч. мъжът си тръгнал от заведението и се насочил към църквата "Св. Георгий Победоносец". На кръстовището с ул. „Васил Левски“ спрял, като в този момент го приближил К.И. на 55 г. Двамата се заговорили и останали на мястото около 20 минути, след което продължили да вървят заедно.

По пътя мъжете се скарали и Н.Н. започнал да удря и рита опонента си. Виковете на подсъдимия били чути от брат му, който тръгнал към главната улица, последван от съпругата си, която настоявала той да се върне. Д.Н. се отскубнал от нея и отишъл при брат си. Не след дълго двамата мъже се прибрали в къщата.

Преди да легне да спи подсъдимият Н.Н. накиснал в леген с вода два панталона и измил обувките, които той и брат му носили вечерта.

Междувременно служителите на реда забелязали в близост до църквата човек на асфалта и незабавно позвънили на телефон 112. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на пострадалия.

От изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на К.И. е политравма, в резултат на нанесените удари по главата и в областта на гръдния кош, корема и крайниците. Това довело до остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

На подсъдимия Н.Н. е наложено наказание от 15 г. "лишаване от свобода" при строг режим на изтърпяване. Решението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови