20 хапчета и уиски - прелюдия към безпаметното убийство на младата жена в 'Банишора'

Съдът остави в ареста обвинения за престъплението неин приятел

OFFNews 19 януари 2019 в 17:23 17323 0

20 хапчета успокоително лекарство и уиски са прелюдията към убийството на 25-годишната Калина, извършено на 16 януари в кв. Банишора в София. Интимният ѝ приятел, който е обвинен за престъплението, остава в ареста, реши Софийският градски съд.

23-годишният Васил Василев влезе в съдебната зала разплакан и не каза и дума, пише "24 часа". От самото начало той твърди, че не помни нищо от нощта на убийството. Пред адвоката си Христо Чолаков казал, че ако го е извършил, ще се покае.

След заседанието, гледано при закрити врата, адв. Чолаков разказа подробности.

В последния ден от живота на Калина Васил изпил два блистера, 20 успокоителни хапчета - по думите на адв. Чолаков, преди да се прибере. Работел като готвач, бил по цял ден на крак и трудно издържал болката, обяснява той в интервю, излъчено от "24 часа". Калина му се обадила с молба да купи уиски на връщане. Той го направил и се прибрал. Вечеряли, пили и вероятно са правили секс, имали са бурен сексуален живот, с нестандартни за него практики, по думите на адвоката. Момичето е намерено голо и мъртво, а мъжът казва, че не помни какво се е случило. Когато се осъзнал, взел пистолет и се прострелял два пъти, но не успял да се самоубие. Едната сачма все още е в областта на врата му, другият е засегнал ръката.

Прокурорът не вярва в твърдението за безпаметност и смята, че това е защитна теза.

Според медици пък твърдението за 20 изпити таблетки е пресилено, защото това е несъвместимо с живота.

Адвокатът опровергава появилата се версия за ревност - първоначално се разкри, че двамата имали пререкание заради съобщение, което Калина не искала да му прочете. Той е имал всички нейни пароли, не става въпрос за ревност, категоричен е адвокатът.

Двамата били сгодени. Родителите им очаквали да създадат семейство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!