23-годишна българка, завърнала се от Германия, отказва да спазва карантина

OFFNews 26 март 2020 в 13:41 14865 0

Района прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителната карантина от 23-годишна жена, завърнала се от Германия.

На 18 март 2020 г. момичето пристигнало в Хасково, като й било издадено предписание от РЗИ за задължителна 14-дневна карантина в дома й в града. На 25 март полицейски служители направили проверка и установили, че тя не се намира на посочения адрес. Нейни близки я открили по телефона, а жената съобщила, че пребивава в друго жилище. По-късно пред полицейските служители тя обяснила, че си намерила квартира, защото в дома й живеели нейни роднини. Полицаите предупредили жената да спазва предписанията на РЗИ – Хасково.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

След влезли в сила законодателни промени наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови