5000 лева гаранция, за да излезе от ареста 84-годишният управител на Лъки инвест

OFFNews 26 февруари 2020 в 16:50 1931 0

Снимка МОСВ

84-годишният управител на "Лъки инвест" и 55-годишният отговорник на хвостохранилището, които са допуснали замърсяването на река Юговска, са пуснати под парична гаранция, съобщи пред БТА прокурор от Районната прокуратура в Асеновград. 

Паричните гаранции, под които са освободени, са в размер от по 5000 лв. на всеки. Двамата бяха задържани за срок от 72 часа.

Обвиненията срещу тях са за това, че в съучастие умишлено са допуснали замърсяване в реката и по този начин са създали опасност за хора, растения, животни, почви и са направили водата негодна за употреба. 

Към момента двамата обвиняеми отказват да коментират случая. Наказанието за това престъпление е от 1 до 5 г. затвор и глоба от 5000 лв. до 30 000 лв. 

Реките Юговска и Чепеларска бяха отровени на 11 февруари от дружеството "Лъки инвест", като е установено изпускане на хвост във водите. Причината за това беше авария на довеждащ хвостопровод, която беше отстранена. По-късно стана ясно, че замърсяването в река Юговска идва от незаконно включена тръба към първи утайник на хвостохранилището. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!