557 кандидата за 29 места на младши съдии се явиха на изпит

OFFNews 04 юли 2020 в 22:06 2371 0

Снимка ВСС

557 кандидати за младши съдии в окръжните съдилищя се явиха на писмен изпит в сградата на Интер Експо Център – зали 5-та и 6-та. Конкурсът се провежда Висшия съдебен съветСС. На изпита са се явили 557 кандидати от 775 допуснати до участие в конкурса.

В 9.00 часа, в присъствието на членовете на двете конкурсни комисии, на вниманието на кандидатите от двете зали, са изтеглени: един казус от гражданско-правните науки; един казус от наказателно-правните науки; един тест по Право на Европейския съюз и в областта на правата на човека. От явилите се кандидати 159 са предали в запечатан плик отговори по казуса от гражданско-правните науки, 397 – по казуса от наказателно-правните науки, а един се е отказал от участие в конкурса.

Най-много са свободните позиции в Софийския градски съд – 11. По две места има в Бургас и Варна, и по едно във Велико Търново, Благоевград, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Пловдив, Русе, Разград, Плевен, Сливен, Смолян, Търговище, Ямбол и Окръжен съд-София.

Кандидатите, получили оценка от писмения изпит над 4.50, ще бъдат допуснати до устен изпит.

При регистрацията на участниците и при провеждането на писмения изпит са спазени предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови