60 000 лв. са искани от строителен предприемач в пловдивския район Северен

OFFNews 01 юни 2019 в 13:48 2981 0

60 000 лв. са поискани от строителен предприемач за проект в район "Северен" в Пловдив, за да му бъде одобрен проектът. Това е станало след разговори с различни длъжностни лица. 

Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев по повод ареста на кмета на район "Северен" Ральо Ралев и на негов помагач в корупционно престъпление. 

Хора от общината - не кмета, са подсказвали на предприемача колко ще му струва да му се реши проблемът, обясни Гешев. Използвани са специални разузнавателни средства, извършват се отделно и оперативни мероприятия от компетентност на КПКОНПИ, уточни той. 

"Гражданин, строител, депозира сигнал до министър-председателя, в който сочи, че от него се искат пари за одобряване на определени строителни книжа. За строеж на обект в район "Северен" в Пловдив", разказа Иван Гешев за началото на разследването.

След това тази жалба, входирана в МС, била пратена от Бойко Борисов на КПКОНПИ, докладвана е и на главния прокурор, след което започват да се събират доказателства под ръководството на Специализираната прокуратура. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови