Адвокат Йорданов: Гешев не казва нищо за обезщетенията, които плащат всички граждани

OFFNews | 14 август 2019 в 09:58 | 2212 |1

Концепцията на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев е противоречива, съдържа общи изрази и популистки заявления. 

Това коментира бившият вътрешен министър в кабинета "Костов" и един от адвокатите на Биляна Петрова по делото "Иванчева" Емануил Йорданов по бТВ, след като Висшият съдебен съвет публикува вчера концепцията на Гешев за стратегическо ръководство на прокуратурата. 

"В концепцията няма и едно изречение за това какви обезщетения плащаме ние, гражданите, от името на прокуратурата по закона за отговорността на държавата", подчерта Йорданов. Той даде пример с три дела, водени от негови оправдани от съда клиенти срещу прокуратурата, на които са присъдени обезщетения за 50 хил. лв. тези пари не ги плаща прокуратурата, а всички ние, заяви Йорданов. 

Той се обяви против и идеята на Гешев за по-голямо присъствие в медиите на държавното обвинение. "Не виждам причина прокуратурата да присъства повече в медиите, и сега то е прекомерно и предварително. Аз не се интересувам от това кого задържат, а какъв обвинителен акт се внася и дали срещу него стои осъдителна присъда", каза той. "Следвало досъдебното производство по дефиниция да е тайно, а какво виждаме ние: преди да е започнало досъдебно производство, се изсипват телевизионни камери", коментира още адвокат Йорданов. 

Препоръчани материали
случайно прочетох

Рейтинг : 4009

14.08 2019 в 11:37 1
+ 1
- 1
Прав е.