Адвокатите на Иванчева поискаха отвод на прокурорите по делото

OFFNews 03 декември 2018 в 15:09 4066 0

Адвокатите на Иванчева се заканиха да искат отвод на прокурорите по делото

Адвокатите на Десислава Иванчева поискаха отвод на прокурорите по делото за корупционната афера в столичната община "Младост".

Това стана веднага щом започна поредното заседание по делото, в което Иванчева, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и бившият районен кмет на района Петко Дюлгеров са подсъдими, че са поискали 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин.

Мотивът е, че прокурорите са предубедени. Адвокат Димитър Марковски припомни действията на обвинителите след като съдът пусна Иванчева под домашен арест. Прокуратурата си позволи да адресира писмо, с което поиска да спре проверката на ВКС по случая. Това е институционално вмешателство, каза още Марковски и определи това като натиск върху съда.

Съдът обаче отказа да отведе прокурорите по делото. И не намери в действията на обвинението липса на безпристрастност.

Миналата седмица омбусдманът Мая Манолова разпространи снимки от килията на Иванчева и Петрова. Като оправдание министърът на правосъдието Цецка Цачева обяви, че килията отговаря на стандартите, а много българи дори и днес имали външни тоалетни, докато тази на Иванчева била вътрешна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови