Американски адвокат: Пеевски и Цацаров са нарушили правата на Цветан Василев

OFFNews 05 август 2017 в 11:51 30609 12

Бизнесменът и политик Делян Пеевски и главният прокурор Сотир Цацаров ще бъдат определени в иска като нарушили човешките права на Цветан Василев в много отношения.

Това казва в ексклузивно интервю само за Би Ай Ти, дадено пред Ралица Василева, американският адвокат Джоузеф Огъстин от кантората JWI, която ще се опита да задейства закрилата на бившия банкер по глобалния закон „Магнитски“ в САЩ, защитаващ хора по целия свят, станали жертва на репресии.

Цветан Василев се опитва да превърне своя случай в първото дело по този закон, приет от Конгреса.

Адв. Огъстин е категоричен, че Василев ги е убедил в това, че е станал жертва на „българска корупция и атака срещу него и съпругата му“.

Пред Би Ай Ти защитникът прави шокиращи разкрития и изразява увереност, че казусът им е солиден, тъй като са провели обстойно проучване, вкл. на официалните одити на престижни фирми, които показват, че КТБ е била платежоспособна към онзи момент.

Със случая е ангажиран и американски губернатор, който познава Василев от времето, когато двамата са били в борда на Атлантическия съвет. Именно губернатор Бил Ричардсън и неговата фондация имат правото и биха могли да задвижат случая по процедурата на международния закон.

В проучването адвокатите са проверили още репутацията на България и разкритията на американския отдел за годишни проверки, който подготвя годишен доклад за Държавния департамент по човешки права и финансови престъпления.

Те са разгледали състоянието на банката към онзи момент, заемите на стойност 200 млн. евро, които Пеевски е взел и е отказал да върне, нахлуването на ДАНС в банката през 2014 г., унищожаването на банкови документи, заплахите срещу Василев, ликвидирането на негови активи и т.н.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12094

10

дони

09.08 2017 в 11:26

Надиплил е доста пачки и може да плаща дълго и напоително на айдукати, за да му бършат насрания задник! Ако беше мъж, щеше да е тук и да защити името си, но не е...

12373

9

Emigirl

07.08 2017 в 14:27

Цветан Василев ще го изкарат мъченик в САЩ, голяма пародия

11671

8

безпартийна

06.08 2017 в 11:19

Предполагам, че Цветан Василев се е подсигурил с предадени където трябва документи. Иначе животът му няма да струва и пет пари.
И тъй като българите очевидно не са в състояние да разбутат блатото, в което живеят, много се надявам това разбутване, както обикновено, да дойде отвън. Явно лятото ще е горещо за някои лица.

12584

4

сдг

05.08 2017 в 17:18

Да не бъдем наивни,предлагам аз?
Явно от няколко дена българските адвокати на Ц.Василев вдигат пушилка.Нищо съществено няма да произлезе от това.