Анита Мейзер с нова версия за смъртта на съпруга си: самоубил се, докато тя била за яйца

ОFFNews 23 февруари 2018 в 18:30 14363 0

Снимка БГНЕС

Анита Мейзер се отказа от показанията си и представи напълно нова версия за смъртта на съпруга си Николай Димов пред магистратите на Апелативния съд във Варна. 

Мейзер в момента обжалва присъда от 4 г. и половина за причиняване на смърт по непредпазливост и предлагане на подкуп в размер на 30 хил. евро на полицай. 

Според новата версия Мейзер завързала мъжа си с една свинска опашка само за краката, а не както твърдеше до сега - за ръцете, краката и врата.

До него на масажната маса, на която лежал по очи, стоял пакетът с останалите опашки. Около 00.20 часа тя излязла да купи яйца и кухненска хартия от близкия магазин, като оставила Николай да лежи на масата. Забавила се доста време, защото след като се върнала от магазина отишла до апартамента да дъщеря си в същата сграда, говорила по телефона и чистила след котката си. 

Влязла при съпруга си чак след 40-60 мин., когато го вижда паднал от масата и мъртъв, започнала да "лашка" тялото, но той така и не се съвзел. След това избягала от страх.

Досегашната версия, която Мейзер поддържаше, бе, че на 14 август 2016 г. сложила на съпруга си една свинска опашка на ръцете му и по две на врата и краката му като подготовка за демонстрация на сила. След това отишла до другата стая, за да вземе телефон, с който да заснеме как Николай къса свинските опашки. Когато се върнала, той вече бил мъртъв. 

Сега Мейзер твърди, че Николай сам е причинил смъртта си, а тя давала неверни показания, защото била убедена от разследващия полицай и адвоката си, че ще получи условна присъда. 

Тепърва ще се уточнява с експертиза дали е било възможно съпругът на Мейзер сам да посегне на живота си. Ще бъде разпитан и полицаят, за който се твърди, че Мейзер е предложила подкуп, въпреки че тя отрича.

Дотогава обаче тя остава в Сливенския затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови