Арест за младеж, карал в пешеходната зона на Бургас с чужди номера

OFFNews 11 май 2020 в 17:15 2635 0

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Николай Д., привлечен като обвиняем за три престъпления - хулиганство с използване на МПС, повреждане на общинско имущество и управление на МПС с чужди регистрационни табели.

На 8 май Николай Д. е управлявал БМВ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, с явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – управлявал автомобила по пешеходни улици в централната градска част в присъствието на поток от хора.

Той е обвиняем и за това, че на същата дата и място пред служители на Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР- Бургас си служил с регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство, собственост на И. В. Третото деяние, за което е обвиняем Николай Д., е че повредил противозаконно чужда движима вещ – декинг, поставен около фонтана на площад „Тройката", собственост на Община Бургас.

В съдебното заседание защитникът на обвиняемия пледира искането за задържането под стража спрямо Николай Д. да бъде оставено без уважение и спрямо него да бъде взета по-лека мярка за неотклонение. Според защитата Николай Д. не е познавал града, което изключва умисъл за извършване на деянието. Освен това здравословното му състояние не е добро и Николай Д. трябва да се лекува.

Районен съд – Бургас счете, че от проведените до момента процесуално-следствени действия в досъдебното производство са събрани доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че Николай Д. е извършител на престъпленията, за които е обвинен. Всяко от обвиненията се отличава с изключителна дързост и цинизъм и макар всяко от тях по отделно да не е тежко умишлено престъпление по смисъла на закона, обосновава вземането на най-тежката мярка за неотклонение. Съществува и опасност обвиняемият да се укрие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови