Арестуваха 10 мъже за педофилия в интернет, ГДБОП откри огромно количество снимки с насилвани деца

OFFNews 31 май 2019 в 10:56 3468 0

10 българи са били арестувани за педофилия в интернет от служители на специализирания отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП, съобщи МВР. Операцията е проведена на територията на цялата страна през април и май.

Педофилите тормозили децата (между 7 и 12 г.) продължително време, подложили ги на арогантно сексуално изнудване.

От жилищата им са иззети електронни веществени доказателства, огромни количества видео и снимков материал с насилствени сцени над деца. Сред сексуално малтретираните жертви на кадрите има деца на възраст под 3 години.

От януари служители от "Киберпрестъпност" на ГДБОП и регионалните звена в страната провеждат специализирани операции срещу сексуалната експлоатация на деца в интернет, при които арестуваха 25 мъже на възраст между 22 и 45 г., контактували с деца чрез Фейсбук и изнудвали ги за срещи на живо. При претърсвания и изземвания на територията на градовете София, Кюстендил, Благоевград, Варна, Бургас, Враца, Пловдив, Стара Загора, Перник и други населени места са намерени голи снимки децата, изнудвани от педофили.

Ако получат присъди, здържаните може да лежат в затвора до 6 години.

През последната година „Киберпрестъпност“ е партньор в международно разследване "Черна китка" на над 60 държави, координирано от Интерпол. При провеждането му са спасени над 50 деца - жертви на блудствени действия, които са били излъчвани онлайн в интернет форум, който се хоствал на територията на страната ни. Във форума членували над 60 000 потребители. Част тях платили скъпо за "ВИП" акаунт, който им давал право да нареждат на хората, които блудствали с децата какво точно да правят с тях по време на наблюдаваните онлайн сексуални сцени.

От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на предстоящата лятна ваканция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови