Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Арестуваха прокурор от ВКП за хулиганство в болница. "Знаете ли кой съм аз, бе", крещял магистатът

Иван Гешев: Законът е един за всички и всички са равни пред него

OFFNews 05 юли 2020 в 15:19 4960 5

Софийската градска прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурорът Г.А. от Върховна касационна прокуратура за хулиганско поведение. Това става след сигнал за непристойно поведение на обвинителя в плевенската УМБАЛ „Георги Странски“. Г.А. се държал арогантно и демонстрирал неуважение към обществото.

Установено е още, че той нападнал служителите на фирмата охранител на болничното заведение. Мъжът отказал да изпълни разпорежданията им във връзка със спазване правилата за достъп на външни лица до сградата на УМБАЛ „Георги Странски“, разпоредил им да напуснат и ударил със служебната си карта в лицето един от охранителите.

Охраната се опитала да предотврати скандала, но прокурорът не се спрял и грабнал личния мобилен телефон от ръцете на друг служител на фирмата. Счупил го и се разклещял: „Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!“

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев в нощта на 4 срещу 5 юли на място в Плевен са изпратени прокурори и следователи от СГП, начело с административния ръководител на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова.

Магистратът от ВКП е задържан за 24 часа. Предстои след анализ на събраните материали по делото от наблюдаващия прокурор да бъде извършена преценка по определяне на мярката за неотклонение.

Прокуратурата на Република България е категорична, че подобни прояви са несъвместими със задълженията и отговорностите, които имат българските магистрати и в частност прокурорите, поради което ще предприеме действия по тяхното санкциониране и недопускане. Спрямо Г.А. ще бъде образувано дисциплинарно производство за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, съобщават от прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев коментира в социалните мрежи заради случая. 

„Възмутително и недопустимо поведение за висш прокурор“, написа обвинител номер 1 в личния си Туитър профил. „Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, ако си полицай или магистрат - съдия, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши! #ЧИСТИМ България и къщичката си!“, завършва поста си Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

5

sawall

05.07 2020 в 18:11

Даже да видя Дидо Успешния под постоянен арест, няма да повярвам, че в България законите са еднакви за всички - ще реша, че просто линиите между тези над закона и тези под закона са се изместили.

17439

4

мнение от IP

05.07 2020 в 16:52

Абе, Гешев да не си е направил парития..с тия лозунги..Много смешно.

3810

3

Пенчо бре

05.07 2020 в 16:13

Ами, знаем кой си. Пък къде си завършил е очевидно - не - ами очевадно!

"Георги Методиев Асенов е завършил висшето си юридическо образование във ВИ МВР - София, през 1992 г."



10372

2

elbarbudo

05.07 2020 в 15:39

Ти си пиян глупак, бивши прокуроре. Макар че, може да се разминеш и с мъмрене, ако си виден член на шайката.

5712

1

tough

05.07 2020 в 15:30

Хаха, законът бил 1 за всички -- тоя па изтърси най-големия виц.
 
X

Подкастът на OFFNews