Арестуваха шефа на БАБХ - Бургас и негови подчинени, събирали "такса спокойствие"

OFFNews 28 август 2019 в 20:07 6053 1

Директорът на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас и негови подчинени са арестувани при акция на службите, продължила през целия ден.

По информация на БНТ сред задържаните, освен директорът на Oбластната дирекция, са началник на отдел и петима инспектори.

Прокуратурата разследва дейност на организирана престъпна група, занимавала се със събиране на "такса спокойствие". "Таксата" е събирана предимно от собственици на заведения -  срещу нея не са проверявани или пък проверките били съвсем формални.

Същевременно областните началници на Aгенцията по храните били неофициални собственици на фирма за унищожаване на хранителни отпадъци от животински произход и принуждавали ресторанти и хранителни магазини да ползват услугите ѝ.

И са сключвани едни фиктивни договори, без да се извършва дейност, като служителите на Областната дирекция са мотивирали по "правилния" начин различни дребни и средни бизнесмени на територията на област Бургас - да сключват такива фиктивни договори, без фирмата да има въобще технологична възможност за унищожаване на тези отпадъци, съобщи пред БНТ  заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8959

1

Станчо Панса

29.08 2019 в 09:33

Ето малко по-коректно заглавие - Арестуваха шефа на БАБХ - Бургас и негови подчинени, събирали ''такса спокойствие'', но не се отчитали по-нагоре.