Асоциацията на прокурорите защити Цацаров за аферата ЦУМ

OFFNews 28 април 2017 в 15:36 3023 2

Асоциацията на прокурорите в България защити в декларация главния прокурор Сотир Цацаров по повод аферата ЦУМ.

В декларацията прокурорите се възмущават от критиките срещу тяхната работа и посочват, че "колкото по-силна е обществената подкрепа, толкова по-силна и можеща е прокуратурата".

"По повод стремежа на отделни кръгове и медии да омаловажат усилията на прокуратурата за постигане на решителни успехи в борбата срещу корупцията и организираната престъпност, Асоциация на прокурорите в България изразява категорично становище, че българските прокурори имат нужда от реална оценка на работата си!", пишат те.

Според авторите на декларацията се правят опити да се преиначи активността на прокуратурата да се бори с корупцията по високите етажи на властта, като манипулативно се поставя въпросът: „ … значи те се разработиха... Защо сега?”. 

Те споменават конкретно широко дискутираната среща на главния прокурор Сотир Цацаров с шефа на "Овергаз" Сашо Дончев в офис на бизнесмена и доскорошен член на ръководството на БСП Георги Гергов и изразяват подкрепа към позицията на главния прокурор: "Подкрепяме изразената позиция по този повод от страна на пресцентъра на Прокуратура на Република България. Колкото и да се правят опити да се притиска прокуратурата и да се уязви личността на главния прокурор, институцията следва да изпълнява своята мисия - да защитава обществения интерес и да преследва престъпниците."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови