Австралиецът Полфрийман вече може да напуска страната

OFFNews 28 януари 2020 в 10:22 1554 0

Софийският административен съд oтмeни нaлoжeнaтa oт диpeĸция "Mигpaция" нa MBP зaбpaнa австралиецът Джoĸ Πoлфpиймaн дa нaпycка Бългapия, съобщи бТВ, като се позова на адвоката му. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

През октомври м.г. Полфийман излезе от центъра за временно настаняване в Бусманци. Тогава шефът на Дирекция "Миграция" Николай Николов обясни, че МВР е разбрало, че Полфрийман е получил паспорта си. Поискано му е да го предаде доброволно. Той обаче отказал, затова му го отнели.

Тъй като австралиецът е осъден на 20 г. за убийство, но пуснат предсрочно, има забрана да напуска България, процедурата по експулсирането му бе спряна.

Адвокат Калин Ангелов, който защитава австралиеца, обясни, че Полфрийман чака решението по още две дела в административния съд. Едното е заведено за бездействие срещу дирекция "Миграция", а другото е срещу заповедта на дирекцията за принудително експулсиране. По тях предстои произнасяне, съобщи "Дневник".

Върховният касационен съд още не се е произнесъл по казуса дали Полфрийман да бъде върнат в затвора, за да доизлежи присъдата си, както поиска бившият главен прокурор Сотир Цацаров, или да бъде освободен окончателно. Срокът за присъдата вече изтече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews