Баневи обмисляли да съдят държавата за 250 млн. лв., твърди бившият им счетоводител

OFFNews 13 декември 2018 в 09:46 4383 1

Баневи обмисляли да съдят държавата за 250 млн. лв., твърди бившият им счетоводител

Николай и Евгения Баневи имали намерение да съдят държавата за 250 млн. лв. Това твърди бившият главен счетоводител на „Полимери” Галин Стоянов, цитиран от bTV. По думите му първоначално фамилията имала намерение да води дело в Страсбург за 25 млн. лв. 

„Искаше да води дело в Страсбург г-жа Банева за 25 млн. евро миналата година. Имахме такъв разговор и аз казах, че на мен малко в кръга на шегата го казах, че ми се струват малко. И на следващото обаждане тя ме попита 250 млн. добре ли ти се струва?", разказва Стоянов.

Той е главен счетоводител на фалиралата фирма "Полимери" между 2011 – 2013 г. – периодът, в който заводът спира работа и  всичко се разпродава за скрап.

"Всичко, което се преценеше, не от мен, защото не съм техническо лице, че няма да се използва и че не е изгодно да се използва в новото евентуално производство, което ще се направи, се режеше на скрап", обяснява той.

Фирмите, които прибирали скрапа, са определяни от Банев, а средствата са превеждани по банков път не по сметки на дружеството, а по указани от бизнесмена сметки.

Бившият главен счетоводител дори намекна, че семейството харчило големи суми за хазарт:

"Единственото учудване за мен е как един човек може да изхарчи 190 хил. лв. за един ден".

Стоянов каза още, че е бил в близки отношения със семейството. "Винаги съм бил добре дошъл и в „Бояна”, и на Русалка, смятам, че живееха добре, повече от добре", допълва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови