Бившият шеф на НРС Кирчо Киров вече е под домашен арест

OFFNews 16 февруари 2018 в 15:51 13898 0

Снимка БГНЕС

Кирчо Киров

Военно-апелативният съд уважи протеста на военните прокурори и постанови нова, по-тежка мярка за неотклонение за бившия директор на Националната разузнавателна служба генерал-лейтенант Кирчо Киров. От днес Киров вече е под домашен арест.

На 22 януари Софийският военен съд наложи на Кирчо Киров наказание 15 години лишаване от свобода и конфискация на половината от притежаваното имущество.

Киров е осъден за това, че от 2007 г. до 2011 г. като директор на НРС, в съучастие със свой подчинен началник отдел, е присвоил от бюджета на службата евро и щатски долари в особено големи размери, равняващи се на повече от 5 милиона и 100 хиляди лв., като случаят е особено тежък. Решението на Софийския военен съд обаче не е окончателно.

Днес от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че "поради тежестта на извършеното престъпление и размера на наложеното наказание, със свое определение военно-апелативните съдии са преценили, че съществува опасност подсъдимият да се укрие и измениха мярката за неотклонение на генерал Киров от парична гаранция на домашен арест".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови