Божков: Като българската прокуратура не се задейства, сезирам Европейската комисия

OFFNews
10 юни 2020 в 14:40 | 18104 |2

Бизнесменът Васил Божков обяви, че сезира правната дирекция на Европейската комисия, след като българската прокуратура не се е задействала по сигнала, който той ѝ е изпратил.

Според Божков сигналът е за рекет, злоупотреба с власт и изнудване и е предаден и на българската прокуратура, "която бездейства".

Той допълва, че в правомощията на департамент Legal services към Европейската комисия е да назначи трима независими прокурори за независимо разследване. 

"Ще предоставя доказателствата, записите и свидетелските показания по този случай на компетентните институции. Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата", допълва бившият хазартен бос.

Божков публикува във фейсбук профила си сигнала си до главния прокурор на България. В него твърди, че разполага със записи от охранителни камери, снимки, банкови извлечения и веществени доказателства, че е предавал крупни суми на висши представители на властта.

Препоръчани материали
zuljin

Рейтинг : 5776

12.06 2020 в 10:17 2
+ 0
- 0
От едно котило са Тиквата и Черепа - групировката СИК. Повечето им другари вече са под земята. Божков е бил най-страхливия казват - при хвърлена пиратка в заведение, той влизал под масата. А Тиквата - най-тъпия, та оттогава е и прякора "Тъпото".
Име на профила

Рейтинг : 2383

10.06 2020 в 22:31 1
+ 0
- 0
Имам смесени чувства за този очевидно преиначен донос с елементи на истина. От една страна съм сигурен, че някаква форма на тази сделка се е случила. От друга страна чак пък само с трима съпартийци "и никой друг" - айде де. Това е частта с отмъщението.

Хвърлям по око цял ден, малко ми е странно, че няма дори кого да препсуваш в коментарите под тази.