Братът на Лилана: Със сестра ми нямаме общ бизнес

Александър Деянов-Скилър получил 238 хил. лв. евросредства за проект, който не е стартирал, защото бил "опорочен" от чужди интереси

OFFNews 10 май 2020 в 10:36 5713 2

"Със сестра ми нямаме общ бизнес. Тя се занимава с неща, от които аз не разбирам. Единствената връзка е, че ми е роднина." Това заяви по Би Ти Ви Александър Деянов-Скилър, който беше обвинен в злоупотреба с евросредства, заедно със сестра си Лиляна Деянова и съдружника ѝ Мартин Димитров.

По думите му обвинението в участие в престъпна група е "странно, защото в делото се коментира всичко друго, но не и нещата, с които се занимавам."

"Коментира се АПИ, връзките с Васил Божков, а това са неща от които аз не разбирам. Живял съм в творчески свят и винаги съм се занимавал с музика", каза Скилър.

Според него първоначалната гаранция от 100 хил. лв. го е превърнала в „един от най-опасните престъпници в България". Впоследствие сумата беше намалена наполовина.

Относно съобщението на прокуратурата, че в офисите на сестра му е открита записваща техника за подслушване, той коментира, че това е нелепо, защото адресите на въпросните фирми не принадлежат на нея.

"В един прекрасен ден дойдоха 15 служители от различни институции, започнаха да ровят в бельото на моята пирятелка. Предполагам, че при такива акции намират оръжие, пари, наркотици и мен ме питаха: "Какво става?". Прибраха ме в ареста и ми повдигнаха обвинение", разказа Деянов.

Музикантът сподели, че при разпитите е имало въпроси за Божков, но той отговорил, че никога не се е срещал с него и не го познава. Нямал информация дали Лилана поддържа контакт с хазартния бос.

По време на разследването стана ясно, че Деянов е спечелил евросредства за разработването на "иновативна платформа за бийтбокс обучение и музикална транскрипция". По думите му програмата е била негова мечта.

Той уточни, че платформата помага да се направи курс, но при нея има иновативен транскрипционен език, който може да възпроизвежда отделните звуци.

Изплатени са му 238 хил. лв. от общо 434, но проектът все още не е видял бял свят, бил "опорочен заради чужди инереси".

Скилър призна, че е бенефициент и е получил "частична сума", но имал и самоучастие.

"По процедура правя инвестицията със собствени средства, след това тези пари ми се връщат. Реално аз съм дал повече пари, отколкото съм получил, софтуерът е направен, но след това започнаха проблеми отвсякъде", каза Деянов.

Той е категоричен, че няма представа в чии интереси се е набъркал, за да бъде намесен в скандала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9515

2

emovla

10.05 2020 в 14:58

И клавиатурите ли ти взеха чуждите интереси или ти спряха достъпа до AWS? И още малко ще каже, че няма сестра.

10212

1

Човека

10.05 2020 в 11:07

Докато хората работят за 700лв на месец (когато работеха) вие в София скубите стотици хиляди за разработки на някакви софтуери с неясно значение и съмнителна употреба. Кой субсидира толкова пари за някаква персонална прищявка с развлекателен характер е интересно? Тия субсидии като за добро утро си ги раздавате сред приятелите. Нищо чудно, че сме на челните места по брой на АйТи специалисти и то най-добре платени.