Бутат незаконни къщи на ало измамници

OFFNews 02 декември 2019 в 14:21 2223 0

ДНСК е проверила 103 имота на 27 ало измамници в Горна Оряховица, Берковица, Левски, Ветово и селата Ружинци и Ветово по нареждане на спецпрокуратурата. 

Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, от които 1 вече е премахнат, а 2 са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена за 5 обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване), други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост. 

Заварените строежи са 9, проверени са и 3 преместваеми обекта, като 1 от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване. 

Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 административнонаказателни производства: на трима служители в община Ружинци, на двама в община Берковица, трима в община Левски и трима в община Ветово. 

За окончателните решения по образуваните преписки в общинските администрации ДНСК ще представи информация своевременно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови