Четирима продавачи на оръжие отиват в затвора

OFFNews 04 февруари 2020 в 13:05 2871 0

Четирима продавчи на незаконно оръжие отиват в затвора за по 3 години и 6 месеца по споразумение със Специализираната прокуратура.

Престъпната група, в която са участвали, е създадена с цел държане и продажба в страната на незаконни огнестрелни оръжия и боеприпаси. Продавала ги е предимно в Северозападна България от началото на 2017 г.

В открито заседание на Специализирания наказателен съд четиримата признаха вината си, отказаха се от разглеждане на наказателното производство по общия ред и приеха предложените от обвинението ефективни наказания, съобщиха от прокуратурата.

Осъдените бяха задържани на 30 януари 2019 г., веднага след като участник в групата продава за втори път на полицай под прикритие боен пистолет. При извършените претърсвания и лични обиски в жилища и автомобили на всеки от задържаните бяха намерени и иззети десетки незаконни огнестрени оръжия (в т.ч. саморъчно изработени), както и голямо количество боеприпаси.

В бойния арсенал на групата са гладкоцевни и нарезни пушки, картечен пистолет „Судаев“, пистолети „Макаров“, „Маузер“, „ЧЗ“, „Унион“ и др. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови