Четиримата задържани в схема за фалшиви ТЕЛК остават в ареста

OFFNews 01 юли 2019 в 13:19 2287 0

Четиримата задържани в рамките на разследване за схема за осигуряване на фалшиви ТЕЛК решения срещу подкупи остават в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" определие Специализираният наказателен съд на 30 юни.

Съдът приема изцяло тезата на обвинението, че са налице достатъчно доказателства, за да се предположи, че участниците са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че могат да извършат нови.

Трима от задържаните са лекари - двама председатели на ТЕЛК-комисии от Втора градска и 28 ДКЦ и психиатър, управител на медицински център. Четвъртият, който според обвинението е играел ролята на посредник, осигурявал „клиенти“, които срещу сумата от 1500 лв. до 3000 лв., получавали степен на инвалидност, без дори да се явят на преглед. Той е задържан, след както осигурил на служител в МВР над 50% нетрудоспособност срещу 400 евро капаро и 1200 лв. при получаване на документа.

Решението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови