ДАНС отне достъпа до секретна информация на Илия Милушев и Пламен Узунов

OFFNews 09 юли 2020 в 11:31 5394 0

Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) съобщи, че е отнела достъпа до класифицирана информация на двама от сътрудниците на президента.

Те са посочени с инициалите И. М. и П. У.

От съобщението може да се предположи, че става въпрос за Пламен Узунов и Илия Милушев. Узунов е секретар по правните въпроси и антикорупция на президента, а Милушев е съветник на Румен Радев по сигурността и отбраната.

Отнемането на допуска е в сила от днес, 9 юли.

На И. М. е връчено Отнемане на разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“. Издаден е и Отказ за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на  П.У., съобщава ДАНС.

"В хода на осъществяване на законово регламентираните функции на ДАНС, за същите лица са придобити данни за ненандеждност от гледна точка на сигурността и опазването на тайната по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация", се посочва в съобщението. Липсва информация за това в какви нарушения са уличени двамата.

По-рано днес прокуратурата влезе в Президентството, където по думите на главния прокурор се извършват претърсвания на два кабинета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови