Данъчен служител е заловен с 15 хил. лв. подкуп

OFFNews 29 ноември 2018 в 13:34 4684 1

Данъчен служител е заловен с 15 хил. лв. подкуп

Служител на Националната агенция по приходите (НАП) е заловен в момента на получаване на подкуп от 15 хил. лева.

Това каза ръководителят Софийска градска прокуратура Емилия Русинова на брифинг. Тя обясни, че образуваното досъдебно производство е след спецакция, в която данъчният е заловен по време на приемането на парите, които са транш от поискана от него по-голяма сума. Той е бил част от екип, който е трябвало да направи ревизия на търговско дружество.

На среща с управителя на дружеството данъчните го уведомили, че по отношение на неговото дружество са установени недекларирани печалби в размер на 800 хил. лева. Служителите са предложили да му бъде изготвен акт само за 16 до 20 хил. лева. За целта управителят на дружеството е трябвало да им предостави сумата от 45 хил. лева.

Сигналът за поискания подкуп е подаден от самия управител и в последствие служителят на НАП е заловен при получаването на първия транш от 15 хил. лева, които са му били предадени в центъра на столицата.

Емилия Русинова уточни, че служителят е задържан за 72 часа и предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража, а процесуално следствените действия по случай продължат, като има и още заподозрени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11800

1

limlim

29.11 2018 в 16:21

Служител в НАП да не знае как се "взима" безопасно??? Тоя са го нарочили неговите колеги - да не ги излага.