Десетте милиона на Арабаджиеви изтеглени 20 дни преди акцията срещу тях, семейството се крие

Открита е таблица с невнесени данъци за 100 млн., уточни зам.-главният прокурор Иван Гешев

OFFNews 03 септември 2018 в 09:34 24473 5

Ветко и Маринела Арабаджиеви не са на почивка, те се укриват. 20 дни преди акцията в хотелите Маринела и Марица те са изтеглили 10 млн. лева от клонове на банки извън София.  

Парите бяха открити в куфари, кутии и каси в имоти на семейството. Това са изпрани пари, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев по Нова тв. Открита е екселска таблица, в която са описани невнесените данъци само от захарния комбинат в Пловдив от 2008 година до настоящия момент, съответно и фирмите, през които е станало това. Тази сума според таблица е десетки милиони левове, може да станат и над 100 милиона, уточни той.

По думите му периодът на разследването, който в момента е от януари тази година, ще бъде разширен. 

Гешев коментира и мярката за неотклонение на Вълчо Арабаджиев, който късно снощи спецсъдът пусна от ареста след заседание при закрити врата по искане на адвокатите. 

Защитата се притеснява, прокуратурата не се притеснява от нищо, заяви Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

03.09 2018 в 15:46

Ами ГешеФТчето.. Трябваше да обясните някак бандеролите на банките.. Ми те парите си стояли в банките.. Значи не са крадени.. Внасяни са със съответната декларация за произход на парите. Ако е имало съмнение в банкерите за същността в таз декларация, то Веткови ли са виновни, че банкерите не са подали по-рано сигнал до финансовото разузнаване, НАП, МАП, БОП, МОП и пр. държавно-контролни органи.. По чиито бюра спецове-лемури редят по цял ден пасианси. Ама веч на КОМПЮТЪР.. Ако пък банкерите са давали сигнали - кой е държал чадъра на Веткови.. Да не вземе да се пръкне в нета и снимка.. Аналог на "ЛИЛИТО ОТЛИЧНИЧКАТА ДЪРЖИ ЧАДЪРА НА ШЕФА НА ТРЕЙС ГРУП"... В прекия и преносния смисъл..

10571

2

Hissarion

03.09 2018 в 10:03

CSI level Bulgaria: открита е екселска таблица!