Десислава Иванчева ще обжалва присъдата си на трета инстанция

OFFNews 09 юли 2020 в 09:35 2260 0

Снимка БГНЕС

Биляна Петрова (ляво) и Десислава Иванчева

Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева обяви, че ще обжалва на трета инстанция присъдата си от 8 г. затвор, която получи от второинстанционния съд.

Преди ден съдът постанови за нея 8 години затвор, като намали значително 20-годишното наказание, присъдено на първа инстанция. Другите подсъдими - бившият зам.-кмет на "Младост" Биляна Петрова" и "посредникът" Петко Дюлгеров получиха съответно 7- и 6-годишни присъди. На първа инстанция съдът им даден 15 и 12 г. затвор. Тримата бяха осъдени за поискан и получен подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

В момента Десислава Иванчева и Биляна Петрова се намират под домашен арест.

В сутрешния блок на bTV днес бившата кметица на "Младост" определи присъдата като абсурдна и заяви, че ще обжалва.

„Поръчката изпълнена, целта е да бъдем наказани, но ние продължаваме да се борим, не сме поискали подкуп. При нас не е имало авторство, адвокатът ми ще подаде молба в касационния съд и ще обжалваме. Надявам се да бъдем оневинени“, заяви Иванчева.

„В залата обстреляхме абсолютно всички техни обвинения. Например, доказахме, че СРС-тата са незаконни и негодни. Тефтерчето се оказа, че 40 дни е било в следствения арест без надзор, получава се нова страница“, добави тя. Освен това, по думите ѝ, тя и Петрова са подслушвани много преди да сигнала от Ваклин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови