Дипломатически скандал за Полфрийман, Австралия обвини правителството ни в манипулации

OFFNews 09 октомври 2019 в 15:51 9206 0

Българското правителство е предало манипулативно думите на най-високопоставения представител на Канбера на Балканите след срещата му с министъра на правосъдието Данаил Кирилов по казуса „Джок Полфрийман". Австралийското Министерство на външните работи и търговията официално обвини нашата страна в погрешна интерпретация на казаното след срещата между Кирилов и Филп, съобщава Ей Би Си.

Вчера от МП изпратиха съобщение до медиите, в което се цитира посланикът в Атина н.пр. Джон Филп с думите: „Австралийската страна е наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството“.

Джок Полфрийман е коментирал пред Ей Би Си, че подобно изказване би означавало „голямо предателство” от страна на родната му страна, уточнява бТВ.

Говорител на външно на Австралия заявява пред австралийската медия, че „Г-н Филп не е използвал думите, които е цитиран да казва. Той изрази определени опасения, включително, че външен натиск може да повлияе на крайния резултат" за предсрочното освобождаване на осъдения за убийство Полфрийман. 

В изявлението си говорителят е посочил още, че Филп е повдигнал пред Кирилов въпроси за основанията за задържането на Полфрийман. Австралийската страна твърди, че аргументите са неясни.

Подобен разговор не бе цитиран в съобщението на правосъдното министерство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !