Директорът на професионалната гимназия в Ихтиман отива на съд за подкуп

OFFNews 30 декември 2019 в 09:33 3171 0

Снимка Facebook

Димитър Бонев

Окръжна прокуратура – София е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо лицата с инициали Д.Б. и С.А, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. Зад инициалите Д.Б. се крие директорът на Професионалната гимназия "Васил Левски" в Ихтиман Димитър Бонев, който беше арестуван за подкуп.

Д.Б. е бил привлечен към наказателна отговорност след като на 27 декември 2019 г. в гр. Ихтиман в качеството си на длъжностно лице – директор на професионална гимназия, приел подкуп в размер на 5 000 лева. Въпросната сума му била дадена за да не извърши действие по служба – да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през м. фeвруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем – С.А.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – София двамата са задържани за срок до 72 часа.
Предстои в съдебно заседание, което е насрочено за днес, Софийският окръжен съд да разгледа внесеното от прокуратурата искане за определяне на мярка за неотклонение.

Бонев е бил задържан от ГДБОП в петък пред сградата на бившето ТКЗС, а след това е отведен в София. Според "Хоризонт" става дума за опит за изнудване срещу местен бизнесмен, който е обработвал земя, собственост на училището.

Бонев е бивш кмет на града, а от две години е директор на гимназията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови