Ексхумация доказа жестоко убийство на 81-годишен мъж от сина му

От погребалната агенция се усъмнили, че възрастният мъж е умрял след падане в банята

OFFNews 04 юли 2019 в 12:10 16160 1

Снимка pressroombulgaria.bg

Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение срещу 46-годишния Диян Ч., който се предполага, че на 14 декември 2018 г. е убил 81-годишния си баща, който е бил в безпомощно състояние.

Престъплението е станало във варненския квартал "Младост", където двамата живели заедно. Те често се напивали и това водело до караници помежду им. През декември обаче възрастният мъж се разболял и не можел да става от леглото си.

Много рано сутринта на 14 декември Диян се напил отново и започнал да бие безпомощния си баща. След около десет удара с юмруци по главата и тялото на възрастния мъж - баща му починал.

Синът обаче излъгал брат си и властите, като казал, че баща му паднал в банята. Личният лекар отразил в съобщението за смърт като причина мозъчен инсулт. Братът на Диян, който се прибрал от чужбина за погребението, обаче не повярвал на версията за смъртта на баща си, тъй като от погребалната агенция, където подготвили за погребение тялото на починалия, му съобщили за белезите по трупа.

Той подал сигнал до Окръжната прокуратура във Варна. Тялото на убития мъж било ексхумирано, а при оглед на апартамента разследващите открили петна от кръв на различни места и предмети в дома. Съдебномедицинската експертиза установила, че причина за смъртта на бащата е гръдна травма. Установени били няколко счупени ребра, кръвоизливи и други травми.

Предстои делото срещу 46-годишния Диян Ч. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Наказанието за престъпление по член 116, ал. 1, т. 3, 5 и 6, във връзка с член 115 от НК е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews