Елисавета Панова осъди медии за клевета

OFFNews 08 юли 2019 в 15:55 6911 2

Елисавета Панова

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов - Елисавета, е осъдила вестниците "Телеграф" и "Монитор" за непозволено увреждане на авторитета ѝ. Медиите трябва да ѝ платят 30 000 лева обезщетение и да покрият разноските по делото, съобщава Mediapool, като се позовава на решението на Софийския градски съд.

Повод за завеждане на делото през 2017 г. е публикация, озаглавена "Черният лебед" на Лозан Панов с кримидосие". В материала са ползвани квалификации като "ГМО политически проект", "задкулисен кръг", "драгалевския лаборант", "олигархът“, "марионетката на Костов", "сламеният партиен лидер", "провален правосъден министър", "кохорта протестъри", "заговорниците", "действат в комбина пробвайки да овладеят съдебната система", "тарторите си олигарси", "пуч в Темида", "еврочиновника на олигархична хранилка", "метеж", "номенклатурно отроче". СГС приема, тези фрази обрисуват Панова като член на организирана група от хора, занимаващи се с незаконосъобразни до престъпни, неморални и обществено неприемливи дейности" и така увреждат репутацията ѝ.

Проверка по делото е установила, че Елисавета Панова няма криминално досие и полицейска регистрация и срещу нея не е било водено наказателно дело. Затова съдът приема, че е налице "съзнателно разгласяване на неистински позорни обстоятелства за дадено лице или приписване на престъпление".

Решението на СГС може да се обжалва пред ВКС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

2

rrr11

08.07 2019 в 21:31

Браво за делото, сега с тези 30хил лв от Шиши, ще може да си вземе още един апартамент от Артекс на преференциална цена.