Ето кои са кандидатите за европейски прокурор от България

OFFNews 13 март 2019 в 13:41 4096 1

Правителството одобри кандидатурите за длъжността европейски прокурор от Република България, съобщи правителствената пресслужба.

Имената са предложени от комисия по подбор на кандидатите. Номинираните са трима: Десислава Пиронева - прокурор в Софийска градска прокуратура; Светлана Шопова-Колева - прокурор в Софийска градска прокуратура; Теодора Георгиева - съдия в Административен съд - София град.

До 31 март министърът на правосъдието ще изпрати кандидатурите на Комитета по подбора, пред който и тримата кандидати ще преминат присъствено изслушване. Комитетът ще класира кандидатите според тяхната квалификация и опит, като укаже реда на предпочитане. След получаване на обоснованото становище на Комитета и списъка с класирането, Съветът на ЕС чрез гласуване с обикновено мнозинство ще избере и назначи един от кандидатите за европейски прокурор от Република България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6015

1

Ехо

13.03 2019 в 15:26

Защо вместо "независимата" съдебна система, правителството определя кандидатурата за прокурор в ЕС? При пряката зависимост на всички власти от парламентарните партии, не вярвам в подбор, извършен от днешните политици, които и да са те! Не работещата българска държавна система се пренася в ЕС!