Евгения Банева може да се кандидатира за евродепутат, но това не гарантира излизане от ареста

OFFNews
06 февруари 2019 в 10:49 | 1573 |2

Обвиняемата за пране на пари Евгения Банева може да се кандидатира за евродепут от килията, но това не ѝ гарантира излизане от ареста. 

Това обясниха адвокат Марин Марковски и бившият зам.-председател на ЦИК проф. Михаил Константинов по Нова тв. Инициативен граждански комитет издига кандидатурата на Евгения Златева Банева за участие в изборите за Европейски парламент, оповести преди дни съпругът ѝ Николай Банев, задържан заедно с нея, във Фейсбук.

Няма пречка Банева да се кандидатира за евродепутат от ареста, но от това не следва да бъде освободена, тъй като се е кандидатирала, след като вече е била привлечена като обвиняема, обясни Марковски.

Той сподели още, че не е ясно как бизнесдамата ще води кампанията си зад решетките. Законът обаче позволявал за тази цел да ѝ бъдат предоставени компютър и телефон, които да се използват под строг контрол. 

Банева е участвала в евроизборите и през 2014 г. Но аз съм скептичен за независимите кандидати”, коментира проф. Константинов.

Препоръчани материали
senester

Рейтинг : 8415

06.02 2019 в 11:54 2
+ 1
- 0
Може да се кандидатира дори за Дядо Коледа,но за да излезе от ареста,трябва да си кеш на верния човек...
Косьо Генчев

Рейтинг : 6040

06.02 2019 в 11:02 1
+ 2
- 0
Еееее 'ми чудесно! Тъкмо няма повече да търсят телефона й в килията, а ще й предоставят официално и телефон, че и компютър даже. Ще може да си провери, женицата, дори и банковите сметки.