Евгения Банева може да се кандидатира за евродепутат, но това не гарантира излизане от ареста

OFFNews 06 февруари 2019 в 10:49 2442 2

Обвиняемата за пране на пари Евгения Банева може да се кандидатира за евродепут от килията, но това не ѝ гарантира излизане от ареста. 

Това обясниха адвокат Марин Марковски и бившият зам.-председател на ЦИК проф. Михаил Константинов по Нова тв. Инициативен граждански комитет издига кандидатурата на Евгения Златева Банева за участие в изборите за Европейски парламент, оповести преди дни съпругът ѝ Николай Банев, задържан заедно с нея, във Фейсбук.

Няма пречка Банева да се кандидатира за евродепутат от ареста, но от това не следва да бъде освободена, тъй като се е кандидатирала, след като вече е била привлечена като обвиняема, обясни Марковски.

Той сподели още, че не е ясно как бизнесдамата ще води кампанията си зад решетките. Законът обаче позволявал за тази цел да ѝ бъдат предоставени компютър и телефон, които да се използват под строг контрол. 

Банева е участвала в евроизборите и през 2014 г. Но аз съм скептичен за независимите кандидати”, коментира проф. Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

2

senester

06.02 2019 в 11:54

Може да се кандидатира дори за Дядо Коледа,но за да излезе от ареста,трябва да си кеш на верния човек...

8740

1

Косьо Генчев

06.02 2019 в 11:02

Еееее 'ми чудесно! Тъкмо няма повече да търсят телефона й в килията, а ще й предоставят официално и телефон, че и компютър даже. Ще може да си провери, женицата, дори и банковите сметки.