Фоторепортерът Веселин Боришев ще съди МВР и ПИК

OFFNews 24 септември 2019 в 22:45 7812 2

Известният фоторепортер Веселин Боришев обяви кампания за събиране на волни пожертвувания за съдебни дела, които ще заведе срещу МВР и близкия до управляващите сайт ПИК.

Журналистът бе задържан на 13 септември преди протеста срещу единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев и прекара една нощ в ареста на Първо районно управление. На следващия ден съдия в от Софийския районен съд оправда напълно Боришев, който бе задържан на база репресивния комунистически Указ за борба с дребното хулиганство (УДБХ).

"Този указ, който е от 1963 г., продължава да служи за разправа с неудобните. Въпреки многократните усилия през годините той да отпадне, това не се случва. Полицията продължава да го използва като наказателна мярка", обясни адвокатът на фоторепортера Николай Хаджигенов.

След като случаят стана медийно достояние, премиерът Бойко Борисов пое ангажимент за отмяна на УБДХ.

Боришев обаче е категоричен, че без последваща реакция на гражданското общество това няма да се случи. Освен дело за незаконен арест той е решен да съди и сайта Пик за серия публикации, посветени на персоната му, които счита за обидни.

Ето какво написа Веселин Боришев на фейсбук профила си тази вечер:

Зов за помощ, или:
Важно Съобщение.

От близката ми среща с МВР в храстите произтичат лавинообразно правни разноски във връзка с дела, които се налага да заведа срещу тях и пресслужбата им ПИК, от сорта на държавни такси, експертиза, хонорар и др. Тъй като нямам такъв резервен фонд, моля най-вежливо желаещите да подпомогнат каузата за отмяна на социалистическия Указ за борба с дребното хулиганство, да го направят като се включат с парични средства - кой колкото може. Ако се съберат повече от нужното, когато всичко свърши, с остатъка ще организирам масово напиване в храстите или ще даря на друг ушевпострадал. Благодаря предварително!

Банкова сметка:
BG44STSA93000001596791
Веселин Паисиев Боришев
Paypal:
Veselin Borishev
[email protected]

И споделяйте, че да останат повече пари за партито.
Нещата са неприятно скъпи, но ще се справим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

25.09 2019 в 06:21

Пари нямам. За пик давам яко натъпкано кошче тоалетна хартия. Парите ще преведа по сметката, във вторичните суровини не са гнусливи.
Боже. А някога харесвах Недялко Йорданов.