Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Габровски полицаи участвали в група за крадене на автомобили и регистрацията им у нас

OFFNews 23 юли 2018 в 15:34 3506 0

Габровски полицаи участвали в група за крадене на автомобили и регистрацията им у нас

При акция на спецпрокуратурата са задържани полицаи от ОДМВР-Габрово, участвали в схема за крадене на автомобили и незаконната им регистрация у нас.

Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев каза на брифинг, че участниците в групата са четирима души, сред които служители на ОДМВР-Габрово, а единият от тях е на висока позиция - началник група „МПС, водачи и административно-наказателна дейност“. По думите на прокурора е имало опити действията на прокуратурата по арестите на полицаите да бъдат саботирани.

„Става въпрос за досъдебно производство под ръководството на Специализираната прокуратура, касаеща специализирана престъпна група, в която влизат служители на ОДМВР - Габрово, един от които е на висока позиция. Това е поредният такъв случай. Няма да позволим да бъдем саботирани и да се осъществява „чадър“ върху лица, които извършват престъпления или за които ние смятаме, че има доказателства, че са извършени такива“, каза още прокурор Гешев. 

Един от четиримата участници в групата от Габрово е с европейска заповед за арест, тъй като е напуснал територията на страната. За останалите трима - Мирослав Стефанов, Живко Няголов и Стефка Нейкова, прокуратурата е поискала постоянен арест.

Престъпната група е действала от 2016 г. Подставени лица са наемали срещу заплащане луксозни автомобили от Германия, които после били обявявани за откраднати. В сервизи у нас са сваляни GPS устройствата и пренабиван номерът на рамата. Така са издавани неистински документи и след това били регистрирани в габровския КАТ, а впоследствие са продавани.

Има информация за 14 регистрации на автомобили. Задържаният полицай имал пряко участие в регистрацията на колите и е съдействал за оформянето на касаещата ги преписка. У него са намерени около 5000 лева, върху които имало отпечатъци на ръководителя на групата. Прокуратурата има данни и за други лица от ОД на МВР - Габрово, на които им е казано да извършват определени действия при работата им в КАТ, свързани с регистрацията на автомобилите, уточниха от държавното обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!