Германия ни връща Северин Красимиров днес

Бившият съпруг на убитата Виктория Маринова призова да не се отмъщава

OFFNews 17 октомври 2018 в 07:46 2813 0

Заподозреният за зверското убийство на русенската тв водеща Виктория Маринова – Северин Красимиров, се очаква да бъде върнат в България днес.

Съдът в германския град Целе уважи искането на българската прокуратура 21-годишният мъж да бъде екстрадиран у нас. 

Красимиров не е възразил на връщането си. Германските власти са влезли в комуникация с правосъдното министерство, за да бъде уредено физическото предаване на Красимиров, съобщи бТВ. Очаква се той да пристигне в София с полет от Франкфурт, като през цялото време ще бъде конвоиран от служители на "Съдебна охрана".

Красимиров ще бъде отведен в Русе, където ще му бъдат повдигнати обвинения за изнасилване и убийство, извършено с особена жестокост. 

Той даде показания пред съда в германския окръг Целе, в които потвърди, че е ударил Виктория, обясни, че не е искал да я убие и категорично отрече да я е изнасилвал. Северин трябва да бъдат разпитан и от българските разследващи органи. Трябва да бъдат назначени допълнителни експертизи, сред които особено важната - психиатрична. Негови близки казаха, че е умствено изостанал и че е приемал медикаменти, съобщи БНР. Експертите трябва да установят точно какво е състоянието му и може ли той да носи наказателна отговорност. 

Бившият съпруг на Виктория Маринова Свилен Максимов призова в ефира на Нова тв да не се търси отмъщение. Най-човешкото в момента е да искаме да си отмъстим, но нека превърнем гнева в нещо позитивно. Да спрем спиралата на насилието, Виктория би искала така, заяви той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови