Гешев: Има официално потвърждение от ОАЕ за задържането на Васил Божков

Заедно с него в емирствата е заловен и Георги Попов

OFFNews 02 февруари 2020 в 13:35 7885 4

Има официално потвърждение от Обединените арабски емирства, че Васил Божков е задържан. С него имало още едно лице с фамилия Попов. 

Това заяви главният прокурор Иван Гешев във Варна, където се провежда акция срещу битовата престъпност. Че Васил Божков е задържан на територията на ОАЕ Гешев съобщи още в петък вечер, но тогава се позова на неофициална информация от емирствата. Официалните документи за задържането му се очакваха на следващия ден. Кога Божков ще бъде екстрадиран у нас зависи от местното законодателство, допълни днес Гешев, цитиран от БНТ.

Вторият човек, задържан заедно с Божков, е Георги Попов, част от групата на бизнесмена, която прокуратурата обяви за издирване. Попов е притежател на близо 85% от акциите на ФК "Левски". 

Във Виена бе задържан още един от издирваните за участие в групата на Васил Божков - бизнесменът и колекционер Борис Бекяров. Четвъртият член на групата е Александър Тумпаров. 

Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена до момента и в други такива случаи, поясни Гешев. "Правили сме го досега и за Цветан Василев, и за Арабаджиеви, и за Баневи, и за Димитър Желязков. Действаме по същия начин и виждате резултатите", коментира главният прокурор. 

Във Варна беше и екоминистърът Емил Димитров. Ще бъдат затворени вносители на отпадъци, каза министърът на околната среда и водите. Всички отпадъци трябва да се върнат в Италия за сметка на вносителите, допълни Димитров. Той пожела квота от 50% за горене на български отпадъци и после да се приемат чужди. 

"Цялата държава са решени да се справят с проблема", подчерта главният прокурор Иван Гешев.

Около президента няма разследване. При мен постъпи дело, какво трябваше да направя освен да сезирам КС. Аз спазих закона, заяви Гешев за скандала с президента Румен Радев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

4

order

03.02 2020 в 06:56

„ОАЕ няма да екстрадира Васил Божков....
https://mobile.frognews.bg/article/190605/
ОАЕ няма да екстрадира Васил Божков в България, тъй като хазартният и футболен бос си е придобил собственост за 1 милион дирхама - местна валута. По законите на ОАЕ той ще получи резидентска виза. Това е ило направено още преди време, когато Божков не е бил замесен в скандала с хазарта.

Инвестицията от 1 милион дирхама се равнява на близо 280 хиляди щатски долара и дава възможност на закрила от местните власти.“

А ...ЕЖКаза на пазара, че даже били комшии ЧЕРЕПА, ШИШИ и байхУЙя. Ама имането на байхУЙя и ШИШИ били бая по големи досущ като на емира!!!!!
А ЦВИНОКИО пък имал от тъщето наследство даже 6(шест) имота скромни, но с асансьори....ама по настрани от байхУЙя щото, нали!!!!

705

1

order

02.02 2020 в 14:03

Революция на репресивния апарат или когато чукът удари.....
https://mobile.frognews.bg/article/190415/
....В щаба на революцията кипи денонощен труд: летят разпореждания, указания, есемеси и списъци със заподозрени; обсъждат се нови обвинения и арести, създават се в суматохата закони.
Прокурори, тайни служби и ченгета в униформи формират челния отряд на революцията от нов тип. Завоеванията на статуквото трябва да бъдат защитени. Извоюваното с кръв, пот и сперма трябва да се оварди от набезите на скапаната демокрация и върховенството на закона!
Наистина ли Иван Гешев вярва, че се бори с корупцията? Защото в х-л „Берлин“ се кискат и потриват ръце, радостни, че им разчиства пътя, както никой досега. Но най се забавлявали на думите му: „Прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки. Такива действия прокуратурата предприема спрямо всички лица. Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказателства, спрямо всяко едно лице в България, без да има значение каква позиция заема“. Защо така?
Не, не е смешно…